1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Toyota spolupracuje s Microsoftom na internetovom pripojení pre autá

Seattle - Americký počítačový gigant Microsoft a najväčšia svetová automobilka japonská Toyota Motor oznámili, že budú spolupracovať na vývoji internetového pripojenia pre automobily tejto značky.

Obe spoločnosti investujú 12 miliónov dolárov (8,39 milióna eur) do Toyota Media Service, divízie japonského koncernu, ktorá zákazníkom ponúka digitálne služby.
Toyota plánuje do roku 2015 vytvoriť sieť založenú na tzv. cloud computingu Azure od Microsoftu, ktorá umožní zákazníkom na celom svete prístup k digitálnym službám automobilky, ako sú GPS navigácia, multimédiá či riadenie elektrického pohonu hybridných automobilov a elektromobilov.

Jednou zo služieb, ktoré Toyota pre zákazníkov pripravuje, bude monitorovanie využívania elektrickej energie v dome a aute a zabezpečenie čo najväčšej efektívnosti. To znamená, že napríklad elektromobil sa začne automaticky dobíjať vtedy, keď sú sadzby za elektrinu najnižšie. V mnohých štátoch je elektrina najlacnejšia v noci, keď je najnižší odber.

Hlavnou výhodou tohto spojenia je, že Toyota bude schopná ponúknuť internetové služby zákazníkom vo všetkých 170 krajinách sveta, v ktorých predáva svoje automobily, prostredníctvom Microsoftu a nemusí pritom v každom štáte vytvárať vlastnú sieť a dátové centrum.

08.04.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

220x600 SKA

Nenechajte si ujsť...