1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Švédska automobilka Volvo zvýšila vo februári predaj o viac než pätinu

Volvo logoŠtokholm - Švédska automobilka Volvo Cars zvýšila minulý mesiac objem predaja o viac než pätinu. Výsledky ovplyvnil vysoký záujem o nové energetické vozidlá, najmä plne elektrické autá.

Spoločnosť Volvo Cars, ktorej väčšinový podiel kontroluje čínska firma Geely Holding, uviedla, že za február predala 51.286 áut. Oproti februáru minulého roka to znamená rast o 22 %.

Prudko vzrástol najmä predaj čisto elektrických áut. Firma ich predala medziročne o 187 % viac a ich podiel na celkovom objeme predaja dosiahol 19 %. Predaj všetkých áut patriacich do skupiny takzvaných nových energetických vozidiel vzrástol o 49 % a ich podiel na celkovom objeme predaja dosiahol 40 %.

Z jednotlivých trhov švédsku spoločnosť do veľkej miery podporila Čína, kde sa predaj medziročne zvýšil o 50 %. V januári predaje Volva v Číne obmedzili oslavy lunárneho nového roka, čo sa odrazilo aj na celkovom objeme predaja automobilky. Ten v januári vzrástol medziročne iba o 2 %. Vo februári však švédska spoločnosť zaznamenala dobré výsledky aj na hlavnom európskom trhu, kde predaj svojich áut zvýšila o 9 %.

15.03.2023 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...