1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Spoločnosť ZKW vybavuje špičkovým osvetlením nový, čisto elektrický model Volvo C40

ZKW Logo colouredE-Crossover vsadil na inteligentné pixelové LED reflektory v jedinečnom prevedení

Nový model Volvo C40 vsadil na technológiu LED osvetlenia od špecialistu na automobily, spoločnosť ZKW z Wieselburgu. Reflektor čisto elektrického elektro-crossoveru má pixelový modul s 84 samostatne ovládateľnými LED diódami. Špičkové svetlo osvetľuje vozovku zvlášť účinne, upravuje sa dynamicky v závislosti od premávky a bráni oslneniu ostatných účastníkov cestnej premávky. Predná kamera a radar neustále skenujú vozovku, vďaka čomu možno stlmiť až päť vozidiel súčasne. Dizajn špičkového pixelového LED osvetlenia je vskutku výnimočný: Svetelný oblúk v tvare kladiva vytvára vizuálne akcenty význačné pre značku Volvo. „Pre Volvo vyvíjame charakteristické dizajny reflektorov, ktoré presviedčajú inovatívnou technológiou a ľahko zapamätateľnou optikou, a ktoré zvyšujú bezpečnosť premávky,“ vysvetľuje Wilhelm Steger, generálny riaditeľ skupiny ZKW.

Inteligentné pixelové LED osvetlenie

Reflektor nového modelu C40 zjednocuje denné, obrysové a smerové svetlá do obzvlášť celistvej podoby. Systém adaptívneho osvetlenia s kamerou a radarovým senzorom zabezpečuje vysoký stupeň bezpečnosti premávky vďaka optimálnemu osvetleniu vozovky bez oslnenia protiidúcich vozidiel. Dosiahlo sa to vďaka individuálne ovládateľným LED, ktoré sa integrovali do pixelového modulu. Predná kamera a oko radaru rozpoznajú protiidúce alebo vpredu jazdiace vozidlá a riadiacou jednotkou aktivujú alebo deaktivujú LED osvetlenie v pixelovom module reflektora. Systém dosahuje vysoký svetelný výťažok aj napriek kompaktným rozmerom predného reflektora. Jedinečné LED osvetlenie sme vyvinuli v závode vo Wieselburgu, kde sa vyrába aj hlavný reflektor. Elektronika pixelového modulu pochádza zo závodu na elektroniku spoločnosti ZKW vo Wiener Neustadt.

Superploché projekčné moduly

Silný svetelný výkon prémiového reflektora sa dosahuje vďaka pixelovému modulu LED diód v kombinácii s inovatívnymi prvkami ForTIR. Takzvané prvky so svetelným prstom ForTIR vopred premietajú časť stretávacieho svetla na vozovku. Sú to hlavne ploché projekčné moduly, ktoré dosahujú výšku len 13 milimetrov a slúžia aj ako dizajnové prvky v hlavnom reflektore. Dizajn osvetlenia typický pre značku Volvo, pri prednom reflektore má charakteristický tvar tzv. „Thorového kladiva“, pričom sa kládol špeciálny dôraz na homogenitu. Tento dizajnový prvok tvorí svetlovod a pred ním umiestnená hrubostenná optika, pričom predstavuje model C40 charakteristicky ako značku Volvo. „Kombinácia pixelového modulu s 84 LED, prvkov so svetelným prstom ForTIR* a dizajnu „Thorového kladiva“ nájdete len u značky Volvo,“ vysvetľuje Steger.

Spoločnosť ZKW vybavuje modely Volvo C40 a XC40 prémiovými LED reflektormi, pričom ten istý modul reflektorov slúži ako základňa.

29.09.2022

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...