1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Spoločnosť Kasai zatvára svoj výrobný závod v Leviciach

car interierLevice – V priemyselnom parku v Leviciach končí svoju činnosť japonský výrobca automobilových dielov, spoločnosť Kasai Slovakia. Levický úrad práce eviduje nahlásené hromadné prepúšťanie od mája tohto roka. Od júna do konca roka 2021 príde o prácu postupne 264 zamestnancov firmy.

"Ukončenie činnosti firmy, ktorá prišla do priemyselného parku v Leviciach ako jedna z posledných, ma prekvapilo. Pravdepodobne sa nenaplnili očakávané investičné zámery spoločnosti, preto sa rozhodla svoj jediný závod na Slovensku zatvoriť," povedal primátor Levíc Ján Krtík. Vedenie firmy sa k dôvodom ukončenia prevádzky nevyjadrilo. Skonštatovalo, že pre zachovanie závodu urobili všetko a k prepusteným zamestnancom sa zachovalo korektne vrátane vyplatenia odstupného.      

Spoločnosť Kasai Slovakia, s. r. o., ktorej jediným vlastníkom je japonská spoločnosť Kasai Kogyo Co Ltd., rozbehla výstavbu závodu v priemyselnom parku v Leviciach začiatkom roka 2018. Výstavba trvala približne rok, výroba sa začala na jar 2019. Nový závod vyrástol na celkovej ploche pozemku 26.250 štvorcových metrov, z toho zastavaná plocha predstavuje 7000 štvorcových metrov. Nosný výrobný program tvorila výroba plastových interiérových komponentov pre automobilový priemysel. Spoločnosť sa orientovala najmä na nitriansku automobilku Jaguar Land Rover.

06.09.2021 TASR

PREDPLAŤTE SI

220x600 SKA

Nenechajte si ujsť...