1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Šéf General Motors oficiálne potvrdil, že firma svoju dcéru Opel nepredá

general-motors-logo_companyDetroit - Americká automobilka General Motors (GM) svoju európsku divíziu Opel nepredá, povedal dnes výkonný riaditeľ GM Daniel Akerson. Zareagoval tak na špekulácie, ktoré sa o údajnom pláne predaja objavili na trhu.

"Obyčajne špekulácie nekomentujeme, poviem však jedno: Opel nie je na predaj," odpovedal Akerson na dnešnej tlačovej konferencii v závode GM v Detroite na otázku, aká bude podľa neho budúcnosť Opela. Šéf GM dnes v detroitskom závode oficiálne odštartoval rozhovory s predstaviteľmi odborovej organizácie United Auto Workers (UAW).

Špekulácie o budúcnosti Opela sa objavili začiatkom júna v nemeckej tlači. Podľa nej by firma GM mohla Opel predať, pričom medzi možných kupcov zaradili čínske automobilky alebo Volkswagen.

Šéf európskych aktivít GM a predseda dozornej rady Opela Nick Reilly ešte koncom júna uviedol, že "General Motors je veľmi spokojný s pokrokom v európskej divízii", napriek tomu nedokázal vyvrátiť špekulácie, že Američania neplánujú Opel predať. Či je alebo nie je Opel na predaj nespresnil GM ani začiatkom júla a odbory v európskej divízii, ako aj nemecká vláda už začali dávať najavo, že sa im nepáči odmietanie GM vyjadriť sa k tejto veci priamo.

28.07.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...