1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Saab už nemá ani na výplaty

saab badgeŠtokholm - Problémy Saabu sa prehlbujú. Švédska automobilka už nemá z čoho platiť mzdy svojim 3700 zamestnancom v kmeňovom závode v Trollhättane.

Spoločnosť dnes informovala, že rokuje o riešení finančných problémov s rozličnými stranami. Varovala však, že "neexistuje záruka, že tieto diskusie budú úspešné, ani že povedú k získaniu potrebných finančných zdrojov".

Saab sa snaží uzavrieť finančnú dohodu, aby naďalej dostával komponenty a mohol obnoviť výrobu, ktorá sa zastavila, pretože nedokázal zaplatiť dodávateľom.

V stredu (22.6.) stroskotali rokovania s 800 dodávateľmi o odklade splatenia dlhov. Saab zastavil produkciu v Trollhättane v apríli. Odvtedy sa až na krátke výnimky v závode nevyrába.

Holandský majiteľ Saabu, Swedish Automobile (bývalý Spyker Cars) chce zabezpečiť prežitie Saabu kapitálom od dvoch čínskych partnerov.

23.06.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...