1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Saab prerušil výrobu pre nedostatok komponentov

saab wheel logoŠtokholm - Švédska automobilka Saab, ktorá väčšinu apríla a mája nevyrábala, dnes opäť zastavila výrobu.

Spoločnosť však upozornila, že v stredu (8.6.) produkciu opätovne spustí.
Dôvodom dnešného zastavenia výroby bolo narušenie dodávok komponentov od subdodávateľov. "Výrobu opätovne spustíme zajtra," povedal dnes hovorca firmy Eric Geers.

Saab sa dostal na pokraj kolapsu, keď v dôsledku neplatenia faktúr mu dodávatelia zastavili dodávky komponentov. Automobilka musela začiatkom apríla zastaviť výrobu a obnovila ju až na konci mája, keď jej pomohla čínska firma Pang Da. Tá uzatvorila dohodu, že prevezme 24-% podiel v spoločnosti Spyker za 65 miliónov eur a za ďalších 30 miliónov eur kúpi 1300 vozidiel značky Saab. Uvažovala aj nad ďalšou objednávkou na nákup švédskych áut za 15 miliónov eur, ktorú potvrdila začiatkom júna.

Švédska tlačová agentúra TT však citovala šéfa asociácie dodávateľov FKG, ktorý povedal, že niektorí dodávatelia ešte stále nedostali zaplatené a doteraz sa im nepodarilo rozbehnúť produkciu.

07.06.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...