1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Produkcia Toyoty sa vracia na úrovne plánované pred zemetrasením

Tokio - Toyota Motor je na dobrej ceste, aby od júla zvýšila celkovú produkciu na úrovne, ktoré naplánovala ešte pred prírodnou katastrofou z 11. marca, uviedol dnes prezident koncernu Akio Tojoda.


Najväčšia svetová automobilka stále očakáva, že produkcia všetkých modelov na všetkých výrobných linkách sa vráti do normálu v novembri. Zatiaľ však zvyšuje výrobu niektorých modelov, aby vykompenzovala pokračujúce prerušenia produkcie iných modelov.

"Od júla očakávame návrat na úrovne, ktoré sme plánovali na začiatku roka, a aj napriek zvýšeniu globálnej konkurencie chceme udržať globálny predaj približne na vlaňajšej úrovni," povedal Tojoda akcionárom na výročnom valnom zhromaždení.

Toyota minulý týždeň uviedla, že v prebiehajúcom fiškálnom roku (do 31. mája 2012) očakáva zvýšenie svojej globálnej produkcie o 48.000 na 7,39 milióna áut. Výroba by mala prudko vzrásť v druhom polroku, aby vykompenzovala straty spôsobené prerušením logistických reťazcov. Celosvetový predaj koncernu by sa mal znížiť o 0,9 % na 7,24 milióna vozidiel.

Japonská automobilka vo svojom minulotýždňovom výhľade na prebiehajúci fiškálny rok tiež uviedla, že počíta s výrazným poklesom zisku v dôsledku prírodnej katastrofy. Prevádzkový zisk by mal v roku 2011/2012 padnúť o 35 % na 300 miliárd JPY (2,64 miliardy eur). Tržby by sa mali v porovnaní s predchádzajúcim rokom znížiť o 2,1 % na 18,6 bilióna JPY.

17.06.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...