1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Pre VW je spolupráca s Fordom dôležitá z geografického a strategického hľadiska

Volkswagen Company logoWolfsburg – Herbert Diess, šéf koncernu Volkswagen (VW), uviedol, že spolupráca nemeckej automobilky s americkým Fordom v oblasti perspektívnych technológií má veľkú budúcnosť.

„Rozhovory o spolupráci pri vývoji autonómnych vozidiel sa rozvíjajú dobre a nachádzajú sa krátko pred zavŕšením,“ uviedol vo štvrtok Diess na podujatí vedúcich pracovníkov firmy vo Wolfsburgu.

Obe automobilové veľmoci sa na spolupráci dohodli ešte v januári pri výrobe malých úžitkových vozidiel, ale dlhší čas diskutujú aj o ďalekosiahlych projektoch.

V prípade dohody o MEB, ide o takzvané elektronické stavebnice od Volkswagenu, ktoré sa budú montovať do áut s elektrickým pohonom, sa VW usiluje získať podporu pre ne aj u iných výrobcov, ktorí by sa zúčastnili na krytí vysokých nákladov na ich vývoj.

Wolsburský koncern iba nedávno skončil spoluprácu s americkým technologickým start-upom Aurora na vývoji technológií pre autonómne vozidlá. Určitý čas na túto tému rokuje práve s Fordom. Hovorí sa aj o možnosti, že VW by sa mohol zúčastniť aj na spolupráci s firmou Forda Argo AI, ktorá sa zaoberá robotickými autami.

Diess uviedol, že partnerstvo s Fordom je pre nemecký koncern dôležité z geograficko-strategického hľadiska. Dodal, že bez silnej angažovanosti v USA Volkswagenu – ktoré sú stále jeho slabým regiónom – mu hrozí, že sa vo svetových obchodných konfliktoch môže dostať do bezvýchodiskovej situácie. Dnes je VW silným podnikom orientovaným na Čínu. „K tomu potrebujeme protiváhu v USA,“ zdôraznil Diess.

21.06.2019 TASR

PREDPLAŤTE SI

220x600 SKA

Nenechajte si ujsť...