1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Pre Samsung je prioritou vývoj autobatérie ako pohonu budúcnosti

Samsung Logo 1Bratislava – Podľa japonského inštitútu informačných technológií sa očakáva rast globálneho trhu s elektrickými vozidlami z terajších iba 1,4 milióna kusov na hodnotu 9,7 milióna kusov do roku 2020.

 

V nasledujúcich rokoch sa batérie stanú srdcom automobilového priemyslu, čo bude krok na ceste za dopravou bez emisií. Elektrické automobily sú hnacou silou zmien a počas nasledujúcich rokov sa stanú bežnou súčasťou nášho života.

Spoločnosť Samsung Electronics Co., Ltd., označila batérie do elektromobilov ako jeden zo svojich piatich nových najperspektívnejších odborov a zaviazala sa investovať do roku 2020 celkovo 5 miliárd amerických dolárov do vývoja bezpečných a efektívnych batérií, ktoré by poháňali dopravu budúcnosti.

Batérie pre elektromobily nie sú len väčšou verziou batérií používaných v spotrebnej elektronike. Tieto batérie vyžadujú 50-krát väčšie napätie než priemerná batéria notebooku a nutnosťou je aj zvýšená stabilita a bezpečnosť, aby odolali prípadnej autonehode. Svoju úlohu hrá aj kompaktná veľkosť a životaschopnosť batérie, ktorá sa musí pohybovať okolo 500 nabíjacích cyklov. Súčasné modely batérií sú prevažne lítium-iónové, pretože dosahujú väčší výkon a dlhšiu životnosť ako ich predchodcovia – nikel-vodíkové typy.

Globálny líder vo výrobe lítium-iónových batérií Samsung SDI začal spoluprácu s najväčším nemeckým výrobcom automobilových súčiastok spoločnosťou Robert Bosch. Tieto dve spoločnosti vytvorili v roku 2008 joint-venture firmu s názvom SB LiMotive, zameranú priamo na automobilové batérie.

03.09.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

220x600 SKA

Nenechajte si ujsť...