1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Pre nedostatok čipov Renault a Stellantis pozastavia výrobu v Španielsku

renault logo 300x200Madrid - Automobilky Renault a Stellantis pozastavia v najbližších dňoch výrobu vo svojich španielskych závodoch. Dôvodom je pokračujúci nedostatok mikročipov. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters, ktorá sa odvolala na zástupcov odborov.

Celosvetový nedostatok čipov, ktorý spôsobil logistický chaos v dôsledku pandémie nového koronavírusu a prudko rastúci dopyt, tvrdo zasiahol automobilový sektor. Viaceré firmy boli prinútené niekoľkokrát pozastaviť produkciu.

Renault pozastaví výrobu v dvoch závodoch v španielskom regióne Kastília a León. Jeden závod kompletne odstaví výrobu v sobotu (17. 9.) a druhý zruší zmeny na niekoľko dní v tomto a budúcom týždni, uviedli zástupcovia odborovej organizácie CCOO.         

Stellantis zasa zrušil nočné zmeny v sobotu a nedeľu (18. 9.) v závode v meste Vigo na severozápade Španielska. "Výrobu museli pozastaviť už vo februári, a to na 15 dní," povedal zástupca odborovej organizácie vo firme Stellantis pre Reuters. Ako dodal, nedostatok čipov môže znamenať odstávky kedykoľvek aj v nasledujúcom období. Podobne ako Stellantis, aj Renault musel v uplynulých mesiacoch niekoľkokrát pozastaviť výrobu.

22.09.2022 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...