1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Pre nedostatok čipov obmedzuje produkciu aj General Motors

general motors logo companyDetroit - General Motors (GM) je ďalšou automobilkou, ktorú zasiahol nedostatok čipov. Americký koncern v stredu oznámil, že z tohto dôvodu zastaví alebo obmedzí produkciu v štyroch výrobných závodoch.

GM na budúci týždeň od 8. februára úplne zastaví produkciu v závodoch Fairfax v Kansase, Ingersoll v Ontariu a San Luis Potosi v Mexiku. V juhokórejskom závode Bupyeong 2 bude na budúci týždeň vyrábať len na polovičnú kapacitu.

GM nezverejnil, o koľko vozidiel vyrobí menej ani to, ktorého dodávateľa sa týka nedostatok čipov. Koncern len uviedol, že sa bude sústrediť na to, aby výroba pokračovala v závodoch produkujúcich najziskovejšie modely, ako sú veľké pickupy, športovo-úžitkové vozidlá (SUV) a športové autá Chevrolet Corvette.

"Aj napriek našim snahám o zmiernenie následkov nedostatok polovodičov zasiahne produkciu GM v roku 2021," povedal pre Reuters hovorca David Barnas.

Pre nedostatok čipov boli nútené obmedziť produkciu aj ďalšie automobilky, ako sú Volkswagen, Ford Motor, Subaru, Toyota Motor, Nissan Motor a Stellantis.

15.02.2021 TASR

PREDPLAŤTE SI

220x600 SKA

Nenechajte si ujsť...