1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Pirelli sa v 1. kvartáli dostal z červených čísiel a vykázal zisk

pirelliMiláno - Taliansky výrobca pneumatík Pirelli sa v 1. kvartáli 2018 dostal z červených čísiel a vykázal zisk, aj keď jeho tržby klesli. Dôvodom ich zníženia boli najmä nepriaznivé menové kurzy.

Spoločnosť zároveň revidovala svoj odhad príjmov v roku 2018 smerom nadol.

Pirelli dosiahol za tri mesiace do konca marca 2018 čistý zisk 90,4 milióna eur v porovnaní so stratou 27,9 milióna eur v rovnakom období minulého roka.

Spoločnosť pripisuje návrat k zisku zlepšeniam v oblasti prevádzky a nižším poplatkom.

Tržby Pirelli pritom v 1. kvartáli klesli o 2,2 % na 1,31 miliardy eur z vlaňajších 1,34 miliardy eur, čo bolo čiastočne spôsobené nepriaznivými menovými výkyvmi. Ale tzv. organické tržby spoločnosti vzrástli o 5,7 %.

Pri pohľade do budúcnosti Pirelli očakáva rast organických tržieb za celý rok o najmenej 9 %, čo je revízia smerom nadol z pôvodných 10 %.

Výrobca pneumatík potvrdil svoje usmernenie pre upravený zisk pred úrokmi a zdanením a jednorazovými výdavkami, ktorý by mal dosiahnuť približne 1 miliardu eur.

Spoločnosť Pirelli sa minulý rok vrátila na burzu v Miláne po tom, ako z nej v roku 2015 odišla po ponuke na prevzatie od China National Chemical Corp. a ďalších investorov.

22.05.2018 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...