1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Nový závod spoločnosti Magna v Kechneci má začať výrobu tento rok

magna logoKechnec – Spoločnosť Magna otvára v Kechneci pri Košiciach nový závod zameraný na tzv. pokročilé asistenčné systémy riadenia (ADAS) a elektrifikáciu. Slúžiť bude dvom európskym výrobcom automobilov a novému globálnemu hráčovi, informovala vo štvrtok spoločnosť.

„Očakáva sa, že závod s rozlohou približne 22.000 štvorcových metrov začne fungovať vo štvrtom štvrťroku tohto roka a plánuje v ňom zamestnať na začiatku 100 zamestnancov, aby sa stihla začať výroba,“ uviedla Magna.

V závode sa majú vyrábať niektoré z najinovatívnejších riešení ADAS druhej úrovne, ako aj technológie pre trh elektrických vozidiel. Patria medzi ne moduly predných kamier Magna a kamery v kabíne pre uvedenie integrovaného systému monitorovania vodiča a cestujúcich na trh. Okrem toho sa tam budú vyrábať elektronické riadiace jednotky pre meniče používané v elektrických vozidlách.

„Toto nové zariadenie je pre spoločnosť Magna kľúčovým míľnikom v podpore rastúceho úsilia o elektrifikáciu a autonómiu vozidiel,“ povedal Sharath Reddy, senior viceprezident spoločnosti Magna Electronics. „Vďaka kvalifikovaným talentom v regióne a výhodnej polohe v blízkosti ostatných divízií spoločnosti Magna, ktorá umožňuje optimalizovať dodacie lehoty, je Kechnec ideálnym miestom na posilnenie našich kapacít v Európe,“ konštatoval.

Nová prevádzka spoločnosti Magna v Kechneci je piatym výrobným závodom spoločnosti na Slovensku a v súčasnosti prijíma pracovníkov na viaceré pozície vrátane manažérov, inžinierov, operátorov a ďalších. Podľa oznámenia očakáva do roku 2027 prijatie až 600 zamestnancov, a to vzhľadom na rozšírenie obchodnej činnosti.

03.05.2022 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...