1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Nové hybridné BMW automaticky vypne spaľovací motor v znečistených mestách

BMW Logo1Mníchov – Nové hybridné automobily BMW automaticky vypnú svoje spaľovacie motory v silne znečistených mestských oblastiach a prejdú na čisto elektrický režim jazdy v rámci znižovania emisií z vozidiel.

Nemecký výrobca luxusných áut BMW sa tak snaží o optimalizáciu environmentálnych dôsledkov hybridných vozidiel v čase, keď automobilový priemysel zápasí s prechodom na čisto elektrické modely. Tie v minulom roku predstavovali len 1,5 % celkového predaja áut.

Ľudia sa vyhýbajú nákupu čisto elektrických áut pre nedostatok nabíjacích staníc. A tiež preto, že majú obmedzený dojazd a dlhší čas nabíjania.

Väčšie rozšírenie elektromobilov brzdí aj fakt, že mestá zápasia s financovaním drahých investícií do elektrickej infraštruktúry, ktorá je potrebná pre zvládnutie nabíjania väčšieho množstva elektromobilov.

Dokonca aj nemecký Ruesselsheim, domov automobilky Opel, musel požiadať o štátnu pomoc na výstavbu 1300 nabíjacích staníc.

Hybridné vozidlá majú schopnosť dobíjať elektrickú batériu počas jazdy so spaľovacím motorom. Táto funkcia zmierňuje obavy zákazníkov z obmedzeného dojazdu a znižuje aj tlak na mestá v súvislosti s rozširovaním nabíjacej infraštruktúry.

Nové hybridy BMW budú mať funkciu automatického prepínania od roku 2020.

04.07.2019 TASR

PREDPLAŤTE SI

220x600 SKA

Nenechajte si ujsť...