1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Nemecký výrobca nákladných vozidiel MAN sa vlani prepadol do straty

MAN truckBerlín - Nemecký výrobca nákladných vozidiel MAN sa v minulom roku prepadol do prevádzkovej straty vyše 600 miliónov eur. Ako dôvod firma uviedla prudký pokles produkcie, vyššie odpisy a náklady spojené s vozidlami novej generácie.

Spoločnosť, ktorej výsledky zverejnil server RTTNews uviedla, že za minulý rok zaznamenala prevádzkovú stratu 631 miliónov eur. V predchádzajúcom roku dosiahla prevádzkový zisk 361 miliónov eur.

Tržby dosiahli 10,8 miliardy eur, čo oproti roku 2019 predstavuje pokles o 14 %. Podpísal sa pod to najmä slabý predaj. Ako firma dodala, vlani predala približne 118.000 nákladných vozidiel, autobusov a dodávok, čo znamená pokles o 17 %.

Hodnota prijatých objednávok predstavovala v minulom roku 11,6 miliardy eur. Na porovnanie, v roku 2019 dosiahla 13,4 miliardy eur.

Čo sa týka vývoja v tomto roku spoločnosť očakáva, že objem predaja sa zvýši a v dôsledku toho aj tržby. S lepšími výsledkami počíta MAN v divízii MAN Truck & Bus, ako aj v divízii MAN Latin America.

19.03.2021 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...