1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Nemecký Volkswagen zvyšuje zásoby svojich áut v Británii

Volkswagen Touareg 1Berlín - Automobilka Volkswagen (VW) zvyšuje zásoby svojich áut v Británii. Podobne ako ďalšie firmy sa obáva, že ostrovná krajina a Európska únia sa do stanoveného termínu brexitu na podmienkach ďalších vzťahov nedohodnú.

Uviedla to nemecká firma, zároveň však upozornila, že v prípade dovozných ciel budú vyššie zásoby iba dočasným riešením.

Británia by mala opustiť EÚ 31. októbra, zatiaľ však stále nie je isté, či to bude s dohodou, bez nej, alebo či sa brexit opäť neodloží, ako to žiada britský parlament v prípade nedohody. Riziko odchodu Británie z EÚ bez dohody a neistota, ako sa budú vyvíjať ďalšie vzťahy medzi Londýnom a Bruselom, núti firmy robiť opatrenia na zmiernenie negatívnych dôsledkov potenciálnych dovozných ciel.

"Optimalizovali sme úroveň zásob smerom nahor s cieľom oddialiť na určitý čas dôsledky potenciálnych dovozných ciel, naše možnosti sú však obmedzené," povedal pre agentúru Reuters Jürgen Stackmann, člen predstavenstva značky Volkswagen pre predaj a marketing. "Ak zavedú dovozné clá, nebudeme schopní ich absorbovať, alebo kompenzovať náklady. Musíme byť realisti, autá budú pre zákazníkov drahšie," dodal Stackmann.

18.10.2019 TASR

PREDPLAŤTE SI

220x600 SKA

Nenechajte si ujsť...