1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Nemeckí výrobcovia áut majú len 50-percentnú šancu na udržanie vedúcej pozície

autosalon bratislavaWolfsburg - Nemeckí výrobcovia áut majú len 50-percentnú šancu na udržanie pozície vedúcich hráčov v automobilovom priemysle, ak sa nepretransformujú, aby spĺňali nové predpisy, a neupravia svoje dodávateľské reťazce.

Uviedol v utorok generálny riaditeľ koncernu Volkswagen (VW) Herbert Diess.

Potreba vyrábať batérie a elektrické autá, a nie spaľovacie motory, a vznik nových geopolitických hrozieb, prinúti výrobcov automobilov urýchliť hlboké reformy, ktoré pre niektorých hráčov predstavujú existenčnú hrozbu.

"Z dnešného pohľadu je šanca približne 50:50, že nemecký automobilový priemysel bude aj o 10 rokov stále patriť medzi svetovú elitu," povedal.

K tlaku na zníženie emisií oxidu uhličitého a emisií oxidu dusíka sa teraz pridáva kampaň proti individuálnej mobilite a proti automobilom, povedal Diess.

"Všetci sme zvyknutí na to, že máme prekvitajúce priemyselné metropoly okolo centrálnych výrobných závodov nemeckých automobiliek a ich dodávateľov, kde ľudia radi žijú a pracujú, ale to nie je zaručené na veky," povedal Diess na konferencii vo Wolfsburgu.

"Ak sa pozriete na bývalé bašty automobilového priemyslu ako Detroit, Oxford-Cowley alebo Turín, pochopíte, čo sa stane s mestami, keď kedysi silné korporácie a vedúce odvetvia zoslabnú," dodal.

25.10.2018 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...