1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Mazda údajne plánuje do roku 2013 ukončiť produkciu v USA

mazda_logo_1Tokio - Japonská automobilka Mazda plánuje zrušiť spoločný podnik s americkým Fordom a do roku 2013 ukončiť produkciu v Spojených štátoch.

Uviedol to dnes na svojej internetovej stránke japonský ekonomický denník Nikkei, ktorý sa odvolal na nemenované zdroje z japonskej firmy.

Mazda momentálne rokuje s Fordom o predaji svojho podielu v ich spoločnom podniku AutoAlliance International v štáte Michigan, kde vyrába model Atenza (v USA predávaný ako Mazda6). Podiel japonskej firmy by prevzala práve americká spoločnosť, tvrdí Nikkei. Autá pre americký trh by od roku 2013 dodávala Mazda z Japonska a Mexika.

Mazda vyrobila v Spojených štátoch v obchodnom roku 2010/2011, ktorý sa skončil 31. marca, asi 45.000 áut. To je menej než 50 % produkčnej kapacity automobilky v spoločnom podniku, keďže predaj vozidiel ovplyvnila finančná a hospodárska kríza. Spoločný podnik v meste Flat Rock, ktorý zamestnáva 1700 ľudí, vyrába okrem Mazdy6 aj Ford Mustang.

Mazda na správu v denníku zareagovala, že s Fordom rokuje o všetkých možných riešeniach budúcnosti spoločného podniku a momentálne nemá žiadne informácie, ktoré by médiám mohla ponúknuť. "Špekulácie tlače nebudeme komentovať," dodala firma.

03.06.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...