1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Letisko v Bratislave vybavilo od začiatku roka 1,85 milióna cestujúcich

bratislava airportBratislava – Počas prvých deviatich mesiacov tohto roka vybavilo Letisko M. R. Štefánika spolu na prílete a odlete 1.850.616 cestujúcich. To je o 6000 pasažierov viac ako v rovnakom období vlani.

Informovala o tom hovorkyňa bratislavského letiska Veronika Ševčíková s tým, že od januára do septembra sa uskutočnilo 22.767 letov.

V septembri využilo odlety a prílety z bratislavského letiska celkovo 248.480 cestujúcich. Na čele najvyužívanejších destinácií stála v deviatom mesiaci roka Antalya v Turecku. Nasledovali pravidelné lety do Londýna, Dublinu, Hurghady či Kyjeva a z nich do Bratislavy. Počet vzletov a pristátí sa priblížil k trojtisícovej hranici.

Ševčíková upozornila na to, že o dva týždne so zmenou času z letného na zimný sa v letectve zmení letový poriadok. V rámci neho pribudne z Bratislavy nová letecká linka do Odesy na Ukrajine a do ponuky letov sa vráti zimná pravidelná letecká linka do Eilatu-Ramon v Izraeli. Zimné mesiace sa podľa hovorkyne tiež považujú za hlavnú sezónu v Dubaji, kam premáva pravidelná linka z Bratislavy v stredu, piatok a sobotu. Cestovné kancelárie budú z Bratislavy v zime ponúkať aj naďalej zájazdy do Hurghady v Egypte či do Ománu.

23.10.2019 TASR

PREDPLAŤTE SI

220x600 SKA

Nenechajte si ujsť...