1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Juhokórejská automobilka Kia zvýšila zisk v 2. štvrťroku o 67 %

kia_logoSoul - Juhokórejská automobilka Kia Motors oznámila koncom tohto týždňa 67-% rast zisku za 2. štvrťrok a vysoko prekonala odhady trhov. Dôvodom je zvýšený dopyt po jej autách, najmä v Spojených štátoch.

Kia oznámila, že v období apríl až koniec júna dosiahla konsolidovaný čistý zisk vo výške 1,13 bilióna juhokórejských wonov (751,53 milióna eur). Analytici predpokladali okolo 913 miliárd wonov. Na porovnanie, v rovnakom období minulého roka dosiahla automobilka zisk 676 miliárd wonov a v 1. štvrťroku tohto roka 953 miliárd wonov.

Spoločnosti sa darilo najmä na trhu USA, kde zvýšila svoj podiel na 4,3 % z 3,4 % v predchádzajúcom štvrťroku. K rastu predaja prispel najmä zvýšený záujem o sedan Optima a športovo-úžitkový model Sportage. Celkovo objem predaja automobilky v 2. kvartáli vzrástol medziročne o 21 %, zatiaľ čo na americkom trhu rast predstavoval 36 %.

Rast dodávok na americký trh bude pokračovať aj v súčasnom kvartáli, podľa analytikov je však možné, že podiel juhokórejskej automobilky v USA mierne klesne, pretože produkcia japonských automobiliek sa už začína vracať do normálu.

01.08.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...