1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Intercable v Kriváni rozšíri výrobu, pribudne 82 pracovných miest

intercable logoBratislava - Spoločnosť Intercable plánuje v Kriváni v okrese Detva rozšírenie výroby automobilových komponentov o výrobky prispôsobené na využitie v elektromobiloch. Investícia za viac ako 8,5 milióna eur by mala do roku 2026 priniesť 82 nových pracovných miest.

Vyplýva to z návrhu na poskytnutie investičnej pomoci, ktorý schválila vláda. "Pôjde o novú pokročilejšiu produktovú skupinu vysokonapäťových distribučných systémov, v ktorých budú plastové časti kombinované s medenými spojnicami," priblížilo ministerstvo hospodárstva vo zverejnenom materiáli. Spoločnosť na tento projekt získa štátnu investičnú pomoc cez 1,5 milióna eur vo forme úľavy na dani z príjmov.

Spoločnosť Intercable je 100 % dcérskou spoločnosťou Intercable GmbH, ktorá sídli v južnom Tirolsku. V Kriváni pôsobí od roku 2018 a v súčasnosti patrí s približne 800 zamestnancami k najväčším zamestnávateľom v regióne. Pre Intercable by pridelenie investičnej pomoci bolo už druhým investičným stimulom. Sumou takmer 2,5 milióna eur bolo koncom roka 2018 podporené vybudovanie závodu.

12.09.2022 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...