1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

IAC otvorí v rakúskom Burgenlandsku nový výskumno-vývojový areál

Car transmissionNeutal/Eisenstadt - Nadnárodný automobilový dodávateľ so sídlom v Luxembursku International Automotive Components Group (IAC) plánuje v rakúskom Burgenlandsku postaviť areál pre výskum a vývoj.

Novo založená dcérska spoločnosť IAC Austria Forschungs- und EntwicklungsGmbH kúpila v Neutali pozemok s rozlohou 52.000 štvorcových metrov a zariadenie má vytvoriť približne 200 pracovných miest. S výstavbou by sa malo začať zhruba o dva roky.

Ako pri podpísaní zmluvy o spolupráci povedal výkonný riaditeľ IAC Manfred Gingl, v novom technologickom centre IAC sa má vykonávať výskum a vývoj a neskôr by mala nasledovať aj výroba interiérových automobilových komponentov. Investičný rámec je možné odhadnúť podľa porovnateľných závodov v Európe, napríklad v Poľsku. To znamená zhruba 200 pracovných miest a investície v rozsahu 30 až 40 miliónov eur.

Predseda burgenlandskej vlády Hans Doskozil vyzdvihol kvalitu novej fabriky, vďaka čomu sa podľa jeho slov Neutal stane centrom pre inovácie v automobilovej oblasti.

IAC podľa vlastných informácií zamestnáva vyše 22.000 ľudí vo viac než 60 lokalitách v 19 štátoch a okrem toho má približne 50 výrobných závodov. V roku 2018 dosiahol koncern tržby 4,1 miliardy USD (3,7 miliardy eur).

02.09.2019 TASR

PREDPLAŤTE SI

220x600 SKA

Nenechajte si ujsť...