1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Honda sa už v auguste má v Amerike vrátiť k pôvodnej výrobe, až na Civic

hondaDetroit - Severoamerické závody japonskej automobilky Honda dosiahnu produkciu takmer na úrovni spred marcového zemetrasenia už v auguste.

To je oveľa skôr, než firma pôvodne očakávala. Oznámila to dnes spoločnosť Honda.

Oznámenie potvrdzuje, že situácia japonských dodávateľov komponentov, ktorých závody priamo poškodilo zemetrasenie a vlny cunami z 11. marca alebo následné výpadky elektrického prúdu, sa zlepšuje. Nedostatok komponentov zasiahol prakticky každú automobilku, najviac však Hondu a Toyotu.

Minulý mesiac práve pre nedostatok komponentov znížila Honda produkciu približne o polovicu a predajcom oznámila, že návrat k pôvodnému objemu výroby sa jej podarí možno až koncom roka. Dnes ale automobilka informovala, že situácia v Japonsku sa zlepšuje, takže jej severoamerické závody sa budú schopné vrátiť na pôvodnú produkciu už v auguste s výnimkou výroby modelu Civic.

Produkcia tohto modelu, 6. najpopulárnejšieho v Spojených štátoch, ostane ešte nejaký čas obmedzená. Honda dodala, že jej ešte stále chýbajú dôležité komponenty na výrobu Civicu a produkcia sa preto z terajších zhruba 50 % pôvodného objemu nebude meniť minimálne do jesene.

27.05.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

 

PREDPLAŤTE SI

220x600 SKA

Nenechajte si ujsť...