1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Fiat investuje 500 mil. eur do závodu pri Turíne na výrobu Maserati

fiat-logo Miláno - Talianska automobilka Fiat potvrdila plány, že investuje 500 miliónov eur do výroby vozidiel Maserati v závode neďaleko Turína.
Fiat potvrdil investíciu do bývalého závodu firmy Bertone v oficiálnom oznámení v piatok (26.8.). Investíciu plánoval už skôr, no v marci ju pozastavil po tom, ako sa (v tom čase) nedohodol s odbormi na novej pracovnej zmluve v závode. Tá predpokladala pružnejšie pracovné podmienky.

Automobilka v priebehu roka rokovala s odbormi všetkých závodov, aby presadila flexibilnejšie pracovné podmienky, ktoré sú podľa nej nevyhnutné na zabezpečenie produkcie. Podobné dohody ako s odbormi pri Turíne dosiahla aj s odborovými organizáciami závodov Mirafiori a Pomigliano. Celkovo chce Fiat investovať do modernizácie talianskych závodov 20 miliárd eur, čo je súčasť plánov, v rámci ktorých chce spoločne s Chryslerom do roku 2014 vyrábať ročne 6 miliónov áut.

30.08.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...