1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Fiat Chrysler zníži výrobu minivanov v Kanade

fiat chrysler logo1Ottawa - Automobilka Fiat Chrysler Automobile (FCA) zruší jednu pracovnú zmenu vo svojom závode na výrobu minivanov vo Windsore, v kanadskej provincii Ontário. To povedie k strate 1500 pracovných miest.

Taliansko-americký koncern vo štvrtok (28. 3.) vo svojom vyhlásení uviedol, že zrušenie zmeny od 30. septembra je reakciou na spomalenie globálneho dopytu.

Automobilka v rámci prepúšťania ponúkne dôchodkové balíky oprávneným zamestnancom. Začiatkom tohto týždňa kanadské médiá oznámili, že FAC v apríli na dva týždne odstaví výrobu v závode, už tretíkrát v tomto roku.

Spoločnosť predala viac ako 12 miliónov minivanov Chrysler od ich uvedenia na trh v roku 1983. Ešte na začiatku 90. rokov sa jej odbyt pohyboval nad hranicou 500.000 kusov ročne. Ale v uplynulom desaťročí sa predaj znížil. Mnohé automobilky zastavili výrobu minivanov, keďže čoraz viac amerických klientov "presedlalo" na športovo-úžitkové vozidlá.

Vlani predal FAC v Spojených štátoch 270.000 kusov minivanov Chrysler Pacifica a Dodge Grand Caravan. Vo februári klesol predaj minivanov v USA o 25 %.

08.04.2019 TASR

PREDPLAŤTE SI

220x600 SKA

Nenechajte si ujsť...