1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Faurecia v Hlohovci rozšíri výrobu komponentov pre automobily

faurecia-plant-sterling-heights-miHlohovec – Spoločnosť Faurecia Slovakia s.r.o. bude rozširovať svoj výrobný závod v Hlohovci.

Ministerstvo životného prostredia vydalo záverečné stanovisko k projektu, v ktorom odporúča realizáciu rozšírenia výroby v závode umiestnenom v priemyselnom areáli Hlohovec – Horná Sihoť. Objem investície predstavuje 11,5 milióna eur,  ukončenie výstavby je podľa projektu naplánované na december tohto roka. Po plánovanom rozšírení výroby by mala Faurecia zamestnať ďalších 150 ľudí v lisovni a lakovni.

Podnikateľským zámerom spoločnosti je rozšírenie výroby komponentov pre automobilový priemysel v rámci už existujúceho závodu. Rozšírenie výroby bude zahŕňať stavebné úpravy a nákup novej technológie podobného charakteru ako existujúca technológia. Výroba by sa mala zvyšovať postupne počas dvoch rokov podľa požiadaviek bratislavského Volkswagenu Slovakia, informoval na verejnom prerokovaní navrhovanej činnosti v apríli tohto roka v Hlohovci splnomocnenec Faurecie Slovakia Tomáš Laurinc.

Závod Faurecie v Hlohovci je technologicky i stavebne rozdelený na dve časti, výrobu interiérových komponentov a výrobu exteriérových komponentov pre automobily. Po rozšírení výroby by sa mala zvýšiť ročná produkcia palubných dosiek z 264.000 kusov na 631.000 kusov, výplní dverí zo 436.800 kusov na 1.440.000 kusov a nárazníkov z 528.000 kusov na 600.000 kusov.

20.07.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...