1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Duesmann z BMW sa stane členom predstavenstva Volkswagenu

volkswagen logo3Berlín - Nemecký automobilový koncern Volkswagen (VW) v utorok oznámil, že Markus Duesmann, v súčasnosti vedúci nákupu a dodávok v konkurenčnej automobilke BMW, sa stane novým členom jeho predstavenstva.

Duesmann je druhým najvyššie postaveným predstaviteľom BMW, ktorý prešiel k VW, po odchode Herberta Diessa v júli 2015. Diess sa stal v apríli tohto roka výkonným riaditeľom spoločnosti VW Group.

Volkswagen sa stále snaží zotaviť z emisného škandálu z roku 2015. BMW pritom čelí oveľa menším problémom s regulačnými úradmi v dôsledku emisií v porovnaní s rivalmi, ako sú Mercedes, VW, Porsche a Audi.

"Pán Duesmann prijme svoju novú pozíciu hneď, ako to bude možné," uviedol VW vo svojom vyhlásení.

Automobilka BMW k tomu dodala, že Duesmann už informoval predsedu jej predstavenstva, že si nepredĺži zmluvu vo firme. V dôsledku toho sa predseda dozornej rady a Duesmann dohodli, že bude s okamžitou účinnosťou zbavený svojich zmluvných povinností.

Nemecký denník Handelsblatt napísal, že Volkswagen chcel, aby Duesmann obsadil funkciu riaditeľa dcérskej spoločnosti Audi po zatknutí jej bývalého šéfa Ruperta Stadlera.

Duesmann však nemôže prevziať funkciu v Audi, kým z nej Stadler formálne neodstúpi. Stadler bol dočasne nahradený, kým zostane vo väzbe pre podozrenia, že zasahoval do vyšetrovania nadmerných emisií automobilky.

VW a Audi v tejto súvislosti pripomenuli, že Stadler je považovaný za nevinného, kým sa nepreukáže opak.

31.07.2018 TASR

PREDPLAŤTE SI

220x600 SKA

Nenechajte si ujsť...