1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Continental Matador Rubber žiada investičnú pomoc 14,58 milióna eur

tyre_smallBratislava - Spoločnosť Continental Matador Rubber, s. r. o., v súvislosti s realizáciou investičného zámeru Modernizácia a rozšírenie výroby radiálnych pneumatík pre osobné motorové vozidlá v Púchove požiadala na roky 2011 až 2015 o investičnú pomoc vo forme úľavy na dani z príjmu vo výške 14,58 milióna eur.


"Požadovaná investičná pomoc na jedného pracovníka dosiahne 45.000 eur. Priemerná mesačná mzda na jedného zamestnanca pred zdanením, vrátane povinných odvodov, je plánovaná na 1416 eur," konštatuje sa v Návrhu na poskytnutie investičnej pomoci pre Continental Matador Rubber, s. r. o., ktorý predložilo Ministerstvo hospodárstva (MH) SR do medzirezortného pripomienkového konania.

Ročná výrobná kapacita projektu je 10 miliónov kusov pneumatík pre osobné automobily, pričom 100 % produkcie je určených na export.

V prípade tohto investičného zámeru je podľa MH SR výška oprávnených nákladov 130 miliónov eur. Investičný zámer predpokladá do konca roka 2011 vytvorenie 324 nových pracovných miest.

"Za účelom realizácie investičného zámeru vynaloží žiadateľ celkové investičné náklady vo výške 153,34 milióna eur. V súvislosti s právnymi predpismi v oblasti investičnej pomoci však spoločnosť vylúčila časť investičných nákladov ako neoprávnených na účely investičnej pomoci, čím sa celkové oprávnené investičné náklady znížia na 130 miliónov eur," spresnil rezort hospodárstva.

Spoločnosť Continental Matador Rubber bola do Obchodného registra SR zapísaná v decembri 2006. Predmetom jej činnosti je najmä výroba gumových a plastových výrobkov, ako aj protektorovanie a opravy gumových pneumatík. Eviduje základné imanie vo výške 162,65 milióna eur. Spoločníkmi firmy sú spoločnosti Continental Reifen Deutschland GmbH Hannover a Continental Global Holding Netherlands B.V. Amsterdam.

17.06.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...