1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Čistý zisk Volkswagenu sa v 3. kvartáli viac než zdvojnásobil

Volkswagen Company logoWolfsburg - Čistý zisk nemeckej automobilky Volkswagen sa v 3. štvrťroku viac než zdvojnásobil, napriek tomu, že počet predaných áut pre problémy spojené s novými testami emisií klesol.

Čistý zisk najväčšej nemeckej automobilky dosiahol v období júl až september 2,76 miliardy eur oproti 1,07 miliardy eur v rovnakom období minulého roka. Prekonal tak odhady analytikov, ktorí počítali s čistým ziskom na úrovni 2,29 miliardy eur.

Počet predaných áut klesol o 3,6 % na 2,54 milióna. Firme sa totiž nepodarilo prispôsobiť všetky vozidlá novej metóde merania emisií a spotreby paliva WLTP, ktorá začala v Európskej únii platiť od septembra. Spoločnosť však napriek tomu očakáva, že za celý rok sa predaj vozidiel v porovnaní s rokom 2017 mierne zvýši. Vlani dodala automobilka zákazníkom 10,74 milióna vozidiel.

Výsledky v 3. štvrťroku do veľkej miery podporili nižšie náklady. VW oznámil, že na rozdiel od 3. štvrťroka 2017, keď jednorazové náklady predstavovali 2,6 miliardy eur, v 3. kvartáli tohto roka dosiahli iba 800 miliónov eur.

Upravený prevádzkový zisk klesol o 18,6 %, pokles bol však miernejší, než sa čakalo. Zisk dosiahol 3,51 miliardy eur, analytici pre agentúru Reuters však uviedli, že počítali s upraveným prevádzkovým ziskom na úrovni 3,21 miliardy eur.

12.11.2018 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...