1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Čistý zisk švédskej spoločnosti Volvo Group vo 4. kvartáli prudko vzrástol

volvo logoŠtokholm - Švédska spoločnosť Volvo Group zaznamenala za 4. kvartál minulého roka výrazný rast čistého aj prevádzkového zisku. Dobré výsledky dosiahla aj v prípade upraveného prevádzkového zisku, ktorý síce klesol, pokles bol však miernejší, než očakávali analytici.

Spoločnosť, ktorá vyrába nákladné vozidlá, ale aj autobusy, motory a stavebné stroje, informovala, že čistý zisk za 4. kvartál dosiahol 6,83 miliardy švédskych korún (645,84 milióna eur). V rovnakom období predchádzajúceho roka zaznamenala firma zisk 2,66 miliardy SEK.

Prevádzkový zisk vzrástol na 9,38 miliardy SEK z 3,60 miliardy SEK vo 4. kvartáli 2018. Viac sledovaný upravený prevádzkový zisk (bez započítania jednorazových položiek) dosiahol 9,22 miliardy SEK oproti 10,6 miliardy SEK pred rokom. Napriek poklesu je výsledok lepší, než sa čakalo. Analytici totiž predpokladali upravený prevádzkový zisk na úrovni 8,4 miliardy SEK.

Čisté tržby zaznamenali mierny pokles na 105,36 miliardy SEK zo 105,79 miliardy SEK vo 4. štvrťroku predchádzajúceho roka. Čisté objednávky nákladných vozidiel klesli medziročne zhruba o 10 %. Pokles zaznamenali aj dodávky áut. Čo sa však týka čistých objednávok a dodávok stavebných strojov, tie vo 4. kvartáli medziročne vzrástli.

10.02.2020 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...