1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Bývalý veľvyslanec bude v Schaeffler viesť novovytvorenú oblasť Global Affairs

schaeffler logoHerzogenaurach, Berlín - Spoločnosť Schaeffler, dodávateľ pre automobilový a ostatný priemysel s celosvetovou pôsobnosťou, získala diplomata Dr. Petra Wittiga na pozíciu vedúceho novovytvorenej oblasti Global Affairs.

Po odchode z aktívnej služby na Ministerstve zahraničných vecí Nemecka v tomto roku Dr. Wittig od 1. mája 2020 vstupuje do skupiny Schaeffler. Miestom výkonu jeho práce je Berlín.

Špičkový nemecký diplomat má za sebou medzinárodnú kariéru širokého rozsahu. Od svojho vstupu do zahraničnej služby v 80. rokoch bol nasadený v mnohých konfliktných regiónoch v Európe, na Blízkom východe a v multilaterálnej diplomacii. V rokoch 2009 až 2014  zastupoval Nemecko v Organizácii Spojených národov v New Yorku, z toho 2 roky v Rade bezpečnosti, najvyššom grémiu svetovej politiky. Následne presídlil ako veľvyslanec do Washingtonu, kde zastupoval záujmy Nemecka počas úradu prezidentov Obamu a Trumpa. Jeho hlavným pracovným zameraním bol protekcionizmus, obchodné konflikty a sankčné zákony. V roku 2018 bol ako veľvyslanec vyslaný do Londýna – v kontexte brexitu na najdôležitejšie krízové miesto v Európe.

„Veľmi sa tešíme, že sa nám pre skupinu Schaeffler podarilo získať Dr. Wittiga, veľmi skúseného medzinárodného diplomata. Bude poskytovať poradenstvo a podporu predstavenstvu Schaeffler AG pri adaptácii skupiny Schaeffler na vznikajúce zmeny“, povedal Georg F. W. Schaeffler, rodinný akcionár a predseda dozornej rady Schaeffler AG.

Klaus Rosenfeld, predseda predstavenstva Schaeffler AG, doplnil: „Nadchádzajúce roky sú pre nás ako dodávateľa pre automobilový a ostatný priemysel s celosvetovou pôsobnosťou spojené s veľkými výzvami. Chápanie politického vývoja a globálnych rizík je pritom stále dôležitejšie. S Dr. Wittigom k nám prichádza vynikajúci expert v tejto oblasti.“

Dr. Peter Wittig vo svojej novej pozícii je priamo podriadený predsedovi predstavenstva Klausovi Rosenfeldovi. Nová oblasť Global Affairs bude popri politickej komunikácii a koordinácii zväzov zahŕňať novovytvorenú funkciu „Globálne riziká“, ktorá sa bude venovať analýze globálnych rizík a makroekonomickému vývoju. Tretím pilierom tejto oblasti bude podpora technológií, inovácií a výskumu. Odbornú zodpovednosť za tieto oblasti budú mať naďalej príslušní členovia predstavenstva, novovytvorená oblasť prevezme zodpovednosť za koordináciu aktivít všetkých štyroch regiónov skupiny Schaeffler.

Hans-Christian Maaß, dlhoročný vedúci zastúpenia Schaeffler v Berlíne, odchádza k 30. aprílu 2020 do dôchodku. Ako splnomocnený zástupca predstavenstva riadil berlínsku kanceláriu od roku 2015. Jeho nástupca bude čoskoro oznámený.
„Pán Maaß počas uplynulých rokov vynikajúco zastupoval záujmy skupiny Schaeffler a konštruktívnym spôsobom posunul vpred spoluprácu s činiteľmi s rozhodovacou právomocou z oblasti politiky a zväzov. Ďakujeme pánovi Maaßovi za jeho veľké nasadenie a želáme mu k jemu zaslúženému odpočinku všetko dobré“, povedal Klaus Rosenfeld, predseda predstavenstva Schaeffler AG.

09.06.2020

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...