1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

BMW má za sebou rekordný august, predalo vyše 100.000 áut

BMW Logo1Mníchov - BMW zaznamenalo rekordný august. Nemecká automobilka počas neho predala vyše 100.000 áut, čo sa jej ešte nikdy v auguste nepodarilo.

Je tak na najlepšej ceste k splneniu tohtoročného cieľa predať vyše 1,6 milióna áut, uviedol finančný riaditeľ BMW Friedrich Eichiner pre týždenník Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

"Dokázali sme zvýšiť odbyt takmer o 7 % na výrazne viac než 100.000 vozidiel. To je nový augustový rekord," povedal Eichiner. Nevidí dôvod, aby automobilka zmenila svoj tohtoročný výhľad, v ktorom počíta s predajom viac než 1,6 milióna áut. "Po skončení prvého polroka sme na dobrej ceste k splneniu nášho cieľa." Dodal, že stále počíta v roku 2011 s prevádzkovou maržou nad 10 %.

Automobilka okrem toho plánuje vytvoriť 1000 nových pracovných miest v oblasti predaja. "Potrebujeme viac predavačov a pracovníkov v oblasti služieb. Príčinou je vstup do segmentu elektromobility a rozširovanie nášho produktového portfólia," uviedol pre internetový portál motoristického týždenníka Automobilwoche šéf predaja pre Nemecko Karsten Engel.

06.09.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...