1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Automobilka Porsche po slabom rozbehu predala viac vozidiel ako vlani

Porsche logo 1Stuttgart – Po slabom štarte do roku 2019 sa automobilka Porsche dostala do tempa a napokon v prvom polroku predala o 2 % viac áut než v rovnakom období vlaňajška. Vedenie firmy o tom informovalo v Stuttgarte.

Porsche na konci prvého štvrťroka zápasilo s viacerými problémami. Medzi nimi bolo aj neplnenie novej normy WLTP a jeho zaostávanie v predaji medziročne dosahovalo 12 %.

Porsche v prvom polroku dodalo na trh 133.484 vozidiel. Viac ako tretina z nich boli Macany. Ide o malé terénne vozidlo, ktoré je u zákazníkov z jeho výroby najobľúbenejšie.

Automobilke sa darilo najmä na čínskom trhu. V prvom štvrťroku aj tam zaznamenala medziročný pokles predaja 10 %, ale do konca júna dosiahla prírastok 28 %. V Spojených štátoch sa predaj zvýšil medziročne o 3 %.

Vedenie Porsche slabý výsledok prvej štvrtiny roka odôvodnilo aj tým, že veľa zákazníkov sa rozhodlo vyčkávať na zníženie dane z pridanej hodnoty.

V Nemecku a v celej Európe sa však negatívny trend zo začiatku roka nepodarilo prekonať. V porovnaní s vlaňajškom je pokles predaja áut viac ako 10 %. „V Európe sme podľa očakávania v druhom štvrťroku pociťovali dozvuky prechodu na plnenie normy WLTP,“ uviedol člen správnej rady zodpovedný za distribúciu vozidiel Detlev von Platen.

18.07.2019 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...