1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Audi v Maďarsku upravuje pre krízu na Ukrajine výrobu

audi logo1Budapešť - Nemecká automobilka Audi oznámila, že v dôsledku konfliktu na Ukrajine upravuje výrobu vo svojom maďarskom závode. Vojna v susednej krajine totiž ovplyvňuje dodávateľské reťazce a možnosti predaja.

Automobilový priemysel v krajinách strednej Európy negatívne ovplyvnila už pandémia nového koronavírusu. Nádej na zotavenie však zmaril útok Ruska na Ukrajinu koncom februára.

Predseda predstavenstva Audi Hungaria Alfons Dintner vo štvrtok (17. 3.) uviedol, že firma už začala s úpravami pracovných zmien pri výrobe motorov a v súlade s rozhodnutím materskej spoločnosti Volkswagen zastavila vývoz do Ruska. Celkovo by však vplyv konfliktu na Ukrajine na maďarský závod nemal byť podľa Dintnera "dramatický". Očakáva, že tržby budú o niečo nižšie, stále je však začiatok roka a závod má dostatok príležitostí, aby do konca roka súčasné komplikácie dokázal vykompenzovať.    

Čo sa týka ďalších prevádzok v Maďarsku, závod japonskej firmy Suzuki oznámil pozastavenie vývozu áut do Ruska, ako aj na Ukrajinu. Závod Mercedes-Benz zasa obmedzil produkciu a zredukoval počet pracovných zmien na dve. TASR o tom informovala na základe správy agentúry Reuters.   

01.04.2022 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...