1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Audi chce pre trh USA vlastný závod v Mexiku, možno narazí na odpor VW

audi_logo_smallFrankfurt nad Mohanom - Nemecká automobilka Audi chce s cieľom presadiť sa na americkom trhu radšej postaviť v Mexiku vlastný závod, než by mala využívať závod materskej spoločnosti Volkswagen (VW) v americkej Chattanooge.

Uviedol to nemecký časopis Manager Magazin s odvolaním sa na zdroje z VW. V závode chce Audi vyrábať aj športovo-úžitkový model Q5.

Výkonný riaditeľ Audi Rupert Stadler však pravdepodobne narazí na odpor niektorých manažérov vo Volkswagene, ktorí by chceli, aby Audi využívala nový závod VW v Chattanooge (Tennessee). Hovorca Audi sa k správe v časopise Manager Magazin nevyjadril podobne ako vedenie VW. Stadler v júni v jednom z rozhovorov povedal, že rozhodnutie bude známe do 12 mesiacov.

Na rozdiel od rivalov Audi, akými sú BMW a Mercedes-Benz od Daimleru, Audi nemá na kľúčovom americkom trhu vlastný závod. Spoločnosť už dlhší čas uvažuje o výstavbe závodu v Severnej Amerike, aby si zjednodušila cestu na trh USA. Ideálnou krajinou sa pre ňu javí práve Mexiko.

21.07.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

220x600 SKA

Nenechajte si ujsť...