1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Tržby Kinex Bearings vlani vzrástli viac ako o desatinu

loziskoBytča - Tržby skupiny Kinex Bearings, a. s., vlani vzrástli o 11 % na viac ako 81 miliónov eur. Informoval o tom generálny riaditeľ podniku Igor Kováč.

Skupina je najväčším podnikom v okrese Bytča a s vyše 1400 pracovníkmi patrí medzi najvýznamnejších zamestnávateľov v celom Žilinskom kraji. Zastrešuje dva výrobné závody v Bytči (Kinex, a. s.) a Kysuckom Novom Meste (Kinex-KLF, a. s.) a je tradičným slovenským výrobcom valivých ložísk. Uplatnenie nachádzajú najmä v automobilovom, železničnom, leteckom a textilnom priemysle.

Pre automobilky dodáva firma valivé ložiská, ktoré výrobcovia montujú do vodných púmp, prevodoviek, alternátorov, dynám, štartérov a spojok. Letecký priemysel používa ložiská z Kinexu do uložení rotorov, skríň pohonov, štartovacích jednotiek a gyroskopov. Viac ako 80 % svojej produkcie uplatňuje Kinex Bearings na európskych trhoch.

07.08.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...