1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Vodohospodárska výstavba opäť vyhlásila tender na nákup žeriavov pre Gabčíkovo

vodohospodarska vystavba logoBratislava - Štátny podnik Vodohospodárska výstavba (VV) chce vymeniť vyše 30-ročné žeriavy vodnej elektrárne v Gabčíkove. Dodávateľa 275-tonových žeriavov hľadá v medzinárodnej súťaži, predpokladaná hodnota zákazky je vyše 14,6 milióna eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH).

Nové žeriavy skúšal štátny podnik obstarať už vlani, pre nízky záujem však musel tender zrušiť.

"Žeriavy sú potrebné na manipuláciu s ťažkými bremenami v rámci prevádzky aj na údržby a opravy zariadení vodnej elektrárne. Pôvodné stroje, ktoré osadili v rokoch 1988 a 1989, sú po rokoch technicky opotrebované a konštrukčne zastarané," vysvetlila VV.

Verejná súťaž bola vyhlásená v uplynulých dňoch v európskom aj slovenskom vestníku verejného obstarávania, záujemcovia môžu predkladať ponuky do 15. februára 2024.

Úlohou úspešného uchádzača bude odstrániť staré žeriavy a osadiť nové. Vypracovať tiež má projektovú dokumentáciu k žeriavom i pre elektrické napájanie. V rámci zákazky má nielen uviesť žeriavy do prevádzky, ale aj zaškoliť obsluhu strojov a poskytnúť päťročný záručný servis.

Nové žeriavy pre vodnú elektráreň Gabčíkovo sa pokúšala VV vysúťažiť už vlani. "Avšak v rámci dvoch súťaží bolo predložených minimum ponúk, na základe čoho bol podnik VV nútený súťaže zrušiť," vysvetlili. Čas teda využili na prípravné trhové konzultácie a prípravu nového verejného obstarávania s aktualizovanými súťažnými podmienkami.

31.01.2024 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...