1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Zisk GE prekonal odhady Wall Street, ale jeho tržby klesli o 1 %

General Electric GEFairfield - Americký priemyselný konglomerát General Electric (GE) zaznamenal v 1. štvrťroku nárast zisku, ktorý prekonal aj odhady analytikov z Wall Street. Vďačí za to transformácii svojich podnikov.

Ale jeho organické tržby klesli o 1 %, čo vyvoláva otázky, či sa mu podarí dosiahnuť tohoročné ciele.

Konkrétne, priemyselný gigant vykázal za tri mesiace do konca marca 2016 po očistení od jednorazových položiek a prepočítaní na akciu zisk 21 centov. Analytici, ktorých oslovila agentúra Bloomberg, však očakávali zisk v priemere 19 centov na akciu.

Tržby konglomerátu v sledovanom období klesli o 1 % na 27,85 miliardy USD (24,53 miliardy eur), pričom analytici odhadovali, že dosiahnu 26,24 miliardy USD.

GE potvrdil svoju prognózu pre tento rok a naďalej očakáva rast organických tržieb v rozmedzí 2 - 4 % a prevádzkový zisk od 1,45 do 1,55 USD na akciu. Analytici sa však domnievajú, že horná hranica tohto odhadu sa javí ako nereálna, vzhľadom na slabý dopyt po zariadeniach na ťažbu ropy a plynu.

Konglomerát v januári predstavil svoj plán na presťahovanie riaditeľstva z Fairfieldu, v štáte Connecticut, kde sídlilo vyše 40 rokov, do Bostonu. Cieľom tohto kroku je zlepšiť nábor nových zamestnancov, zvlášť špecialistov na softvér, a vybudovať digitálnu divíziu.

28.04.2016 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...