1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Výrobca športovej obuvi Adidas zvýšil zisk takmer o štvrtinu

adidas logoBerlín - Nemecký výrobca športovej obuvi a oblečenia Adidas zaznamenal v 3. kvartáli tohto roka rast zisku takmer o štvrtinu, k čomu dopomohlo výrazné zvýšenie tržieb.

Firma však upozornila, že do konca roka počíta s mimoriadnymi nákladmi, čiastočne na podporu rastu a čiastočne na reštrukturalizáciu divízie Reebok.

Spoločnosť Adiddas oznámila, že v 3. štvrťroku dosiahla čistý zisk 386 miliónov eur, čo medziročne znamená rast o vyše 24 %. Čistý zisk z pokračujúcich operácií sa zvýšil o 15 % na 387 miliónov eur. Prevádzkový zisk dosiahol 563 miliónov eur, čo znamená rast o 11 % a tržby sa zvýšili o 14 % na 5,4 miliardy eur.

Adidas zároveň potvrdil prognózu z júla. Tá počíta s tohtoročným percentuálnym rastom tržieb v hornej časti druhej desiatky a rastom zisku z pokračujúcich operácií v rozmedzí od 35 do 39 %. Prognózu firma potvrdila napriek tomu, že v priebehu 2. polroka vynaloží bližšie nešpecifikované jednorazové náklady na opatrenia smerujúce k podpore rastu a okolo 30 miliónov eur vyčlení na reštrukturalizáciu v divízii Reebok.

09.11.2016 TASR

PREDPLAŤTE SI

220x600 SKA

Nenechajte si ujsť...