1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Swatch očakáva za 1. polrok strmý pokles zisku o vyše 50 %

swatch logo2Zürich - Švajčiarska spoločnosť Swatch upozornila, že za 1. polrok očakáva strmý pokles zisku o vyše 50 %. Dôvodom sú slabé výsledky predaja v Hongkongu, Francúzsku aj vo Švajčiarsku.

Podľa predbežných údajov sa tržby najväčšieho výrobcu hodiniek na svete so sídlom vo švajčiarskom meste Biel, za prvých šesť mesiacov tohto roka znížili o 12 %.

Analytici zatiaľ predpovedajú spoločnosti, ktorá je známa značkami luxusných hodiniek ako Omega, Tissot alebo Brequet, za 1. polrok pokles čistého zisku o 22 % a tržieb o 7 %.

Ale slabý dopyt po hodinkách sa už rozšíril z Hongkongu aj na kľúčové trhy v Európe, zvlášť do Francúzska a na domáci trh vo Švajčiarsku.

Pokles predaja luxusných produktov vo Francúzsku má na svedomí úbytok turistov po teroristických útokoch v Paríži vlani v novembri. A najnovší útok vo francúzskom Nice, pri ktorom zahynulo viac ako 80 ľudí, situáciu zrejme ešte zhorší.

Celkovo export hodiniek zo Švajčiarska už 11 mesiacov vytrvalo klesá. Za prvých päť mesiacov tohto roka sa znížil o 9,5 %.

Swatch zverejní výsledky za 1. polrok na budúci týždeň 21. júla.

21.07.2016 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...