1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Spoločnosť Guardian Glass pridáva výrobnú linku vrstveného skla v závode Orosháza v Maďarsku

guardian glass logoBertrange, Luxembursko – Spoločnosť Guardian Glass pridáva výrobnú linku vrstveného skla v maďarskom závode Orosháza, aby pokryla zvýšený dopyt po výrobkoch z vrstveného skla v Európe.

Nová výrobná linka bude vyrábať štandardné a povrchovo upravené vrstvené sklo, ako aj špeciálne akustické, hrubé a farebné vrstvené sklo.

Zvýšený dopyt po vrstvenom skle sa zakladá na troch dlhodobých trendoch:

Štátne nariadenia v Európe stále častejšie vyžadujú použitie bezpečnostného skla pri usporiadaní okien a v interiéri. Najefektívnejším riešením je preto využitie vrstveného skla.

 

Budovy potrebujú na získanie väčšieho množstva prirodzeného svetla väčšie, energeticky úsporné okná, a práve vrstvené sklo zabezpečuje vyšší mechanický odpor a bezpečnosť.

Všeobecný nárast dopytu po obytných a komerčných budovách so zníženým hlukom zvýšil využitie akustického vrstveného skla.

„Závod v Orosháze už vyrába povrchovo upravené sklo, preto nám otvorenie linky vrstveného skla umožní ponúkať optimálny mix výrobkov pre našich zákazníkov a pre obytné a komerčné segmenty. Rovnako tak zabezpečíme nízku emisivitu, reguláciu slnečného žiarenia a iné špeciálne výrobky vrstveného povrchovo upraveného skla, ako napríklad antireflexné sklo Guardian Clarity™,” oznámil Guus Boekhoudt, viceprezident a generálny riaditeľ spoločnosti Guardian Glass Europe.

Nová výrobná linka je zároveň pokračovaním zmien, ktoré v závode iniciovala spoločnosť Guardian Glass v roku 2016. Zmenila výrobu štandardného plaveného skla na sklo Guardian ExtraClear® s vyššou priepustnosťou svetla, aby pokryla dopyt po väčšej miere prirodzeného svetla v budovách. Výroba vrstveného skla sa začne v prvej štvrtine roka 2018.

Výsledky týchto zmien, pretrvávajúce trendy na trhu a nové pokroky v zrkadlovej technológii podnietili spoločnosť Guardian Glass ukončiť výrobu zrkadlového skla v Orosháze. Výroba zrkadlového skla sa ukončí koncom marca 2017. Spoločnosť Guardian Glass bude však aj naďalej svojim európskym zákazníkom ponúkať zrkadlové sklo UltraMirror™ bez obsahu olova a medi, ktoré sa vyrába v závode Dudelange v Luxembursku.

25.04.2017

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...