1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Nestlé aj Unilever zaznamenali v 1. kvartáli rast tržieb

nestle buildingVevey/Amsterdam - Tržby švajčiarskeho potravinárskeho koncernu Nestlé v 1. štvrťroku 2017 vzrástli, ale len mierne. Aj britsko-holandský koncern Unilever zaznamenal v sledovanom období rast tržieb a väčší, ako mu predpovedali analytici.

Nestlé oznámilo, že jeho tržby za tri mesiace do konca marca stúpli len o 0,4 % na 21 miliárd švajčiarskych frankov (19,64 miliardy eura). Takzvané základné tržby očistené od kurzových vplyvov a akvizícií, sa v 1. kvartáli zvýšili o 2,3 %.

Na rozvíjajúcich sa trhoch dosiahol koncern v sledovanom období lepšie tržby ako na vyspelých. Napriek tomu spoločnosť nezmenila prognózu pre tento rok.

Globálny obrat Unileveru, ktorý vyrába približne 400 značiek spotrebného tovaru od čajov Lipton, cez mrazené pochúťky Magnum Gold a Cornetto či mydlá Dove, v 1. štvrťroku 2017 vzrástol aj vďaka tomu, že zvýšil svoje ceny. Konkrétne, tržby koncernu stúpli na 13,3 miliardy eur z 12,5 miliardy eur v prvých troch mesiacoch minulého roka.

Tempo rastu základných tržieb Unileveru, očistených od kurzových vplyvov a akvizícií, dosiahlo 2,9 % a prekonalo odhady analytikov, ktorí počítali s 2-% nárastom základných tržieb. Obrat spoločnosti na rozvíjajúcich sa trhoch pritom stúpol o 6,1 %, zatiaľ čo na vyspelých klesol o 1,5 %.

28.04.2017 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...