1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

LVMH sa dohodol na kúpe 80-% podielu v spoločnosti Rimowa

lvmh logoParíž - Najväčší svetový výrobca luxusného tovaru, konglomerát LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton, sa dohodol na kúpe 80-% podielu v nemeckej spoločnosti Rimowa, ktorá vyrába kufre, za 640 miliónov eur.

Obe spoločnosti plánujú dokončiť transakciu v januári 2017, po tom, ako ju schvália príslušné regulačné úrady.

Alexandre Arnault, syn najbohatšieho Francúza Bernarda Arnaulta, predsedu predstavenstva LVMH, sa po akvizícii stane jedným z dvojice riaditeľov firmy Rimowa.

Rimowa sa preslávila výrobou hliníkových kufrov. Firma očakáva, že jej tržby v tomto roku prekročia 400 miliónov eur.

Skupine LVMH patria napríklad výrobcovia šampanského Dom Perignon či koňaku Hennessy, parfumu Guerlain, luxusných kožených produktov značky Louis Vuitton alebo módne značky Donna Karan a Marc Jacobs.

Ceny kufrov Rimowa sú nižšie ako ceny podobných produktov skupiny LVMH, predávajú sa rádovo za stovky eur, zatiaľ čo kožené kufre Louis Vuitton stoja tisíce eur. Ale značka Rimowa je veľmi populárna medzi celebritami a jej tržby stúpajú rýchlejšie ako tržby konkurencie.

LVMH kupuje 80-% podiel od Dietera Morszecka, vnuka zakladateľa nemeckej firmy, ktorej korene siahajú do roku 1898. Morszeck zostane na čele firmy, ale bude jej šéfovať spoločne s 24-ročným Alexandrom Arnaultom. Pre neho to bude prvá veľká funkcia v otcovom impériu.

Kúpa Rimowa je najväčšou akvizíciou LVMH od roku 2013, keď módny konglomerát kúpil výrobcu kašmíru Loro Piana.

11.10.2016 TASR

PREDPLAŤTE SI

220x600 SKA

Nenechajte si ujsť...