1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Henkel kúpi americký Sun Products za 2,3 miliardy eur

henkel logo1Düsseldorf - Šéf Henkelu Hans van Bylen v piatok (24.6.) ohlásil akvizíciu americkej spoločnosti The Sun Products Corporation za 2,3 miliardy eur s cieľom posilniť podnikanie v USA. Podiely kúpil Henkel od fondu finančného investora Vestar Capital Partners.

Sun Products vlani dosiahol v USA a Kanade obrat zhruba 1,4 miliardy eur. Spoločnosť zamestnáva približne 2000 ľudí, vyrába v dvoch továrňach a prevádzkuje aj výskumno-vývojové centrum. Šéf Henkelu považuje cenu za primeranú: "Investujeme do úspešného podniku na ziskovom a rastúcom trhu. Cenu, ktorú za to zaplatíme, považujeme za veľmi primeranú."

Akvizícia podľa analytikov neprekvapí. Van Bylen, ktorý úraduje od začiatku mája, opakovane ohlasoval akvizície a naznačil, že najnovšia transakcia Henkel neuspokojí. "Ak sa firma strategicky hodí k nášmu podnikaniu a je k dispozícii za primeranú cenu, budú možné aj ďalšie cielené akvizície," cituje van Bylena denník Rheinishe Post. "Máme silnú bilanciu a disponujeme potrebnou finančnou flexibilitou."

Burza na oznámenie zareagovala pozitívne. Hoci akcie v deň brexitu mierne oslabili, ich kurz sa vyvíjal lepšie než celkový trh. James Targett, analytik spoločnosti Berenberg, si myslí, že presne na tento krok trhy čakali. Podľa neho koncern tak využíva dostupné prostriedky a zvyšuje prítomnosť v amerických domácnostiach, čo sa pozitívne odrazí aj na bilancii.

01.07.2016 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...