1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Gabor v roku 2015 s tržbami vo výške 86,750 mil. Eur

Gabor logo1Bánovce nad Bebravou - Spoločnosť Gabor, výrobca kvalitnej módnej obuvi, v roku 2015 dosiahla tržby vo výške 86,750 mil. Eur, v tom istom období obuvníci v Bánovciach vyrobili 3,047 mil. párov topánok.

Uplynulý rok spoločnosti sa niesol v znamení udržania stabilného hospodárenia podniku a investícií do skvalitňovania výrobného procesu a vzdelávania pracovníkov. „Za významnú udalosť v minulom roku považujem to, že sme sa v spolupráci so Slovensko-nemeckou obchodnou a priemyselnou komorou (SNOPK) zapojili do národného projektu Rozvoja stredného odborného vzdelávania tzv. duálneho vzdelávania pre obuvnícke povolania. Spojená škola v Partizánskom tak v školskom roku 2016/2017 ako jedna z prvých na Slovensku otvorí triedu v duálnom systéme podľa vzoru nemeckých učebných osnov, v odbore technik obuvníckej výroby,“ povedal Juraj Vodička, konateľ spoločnosti Gabor a dodal: „teoretická príprava bude prebiehať na Spojenej škole v Partizánskom a praktické vyučovanie v našom závode. Je to pozitívny krok k oživeniu záujmu žiakov o obuvnícke povolanie.“ V projekte sú aj ďalší partneri, známy výrobca obuvi, spoločnosť Ecco Slovakia a Stredná odborná škola obchodu a služieb v Martine.

V súčasnosti spoločnosť zamestnáva 1492 zamestnancov. „Ide o prirodzenú fluktuáciu. Priebežne prijímame nových pracovníkov, máme záujem aj o motivovaných uchádzačov nevyučených v odbore. Pokiaľ úspešne absolvujú náš zaškoľovací program, môžu aj takíto záujemcovia získať zamestnanie v našom podniku,“ povedal k možnosti získania zamestnania v podniku Juraj Vodička.

Denná produkcia v závode v Bánovciach nad Bebravou je v súčasnosti 13 000 párov dámskej obuvi.

09.05.2016

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...