1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Čistý zisk Philip Morris v ČR a SR vzrástol vlani o takmer 8 %

cigarettesKutná Hora – Čistý zisk spoločnosti Philip Morris ČR sa minulý rok zvýšil o 7,7 % na 2,8 miliardy Kč (104 miliónov eur). Prevádzkový zisk firmy vzrástol o 8,1 % na 3,5 miliardy Kč.

Vyplýva to z dokumentov, ktoré schválilo valné zhromaždenie spoločnosti v jej sídle v Kutnej Hore. Ide o výsledky z podnikania v ČR aj na Slovensku, kde pôsobí prostredníctvom svojej dcérskej spoločnosti Philip Morris Slovakia.

Akcionári okrem iného schválili správu predstavenstva, konsolidovanú aj riadnu účtovnú závierku spoločnosti za rok 2016. Konsolidované tržby firmy, bez započítania spotrebných daní a DPH, vzrástli vlani medziročne o 5,4 % na 11,5 miliardy Kč. Tržby z predaja v Českej republike predstavovali 6 miliárd Kč (+ 5,7 %), na Slovensku 102 miliónov eur (+ 1,1 %). Tržby za výrobné služby dosiahli 2,7 miliardy Kč.

"Rast nášho čistého zisku a konsolidovaných tržieb v roku 2016 bol solídny. Tieto výsledky boli dané viacerými faktormi, medzi ktoré patrí priaznivý vývoj objemu predaja a miery zastúpenia jednotlivých značiek v predaji v Česku a na Slovensku a priaznivý vývoj cien v Českej republike, čo bolo podporené vyšším celkovým trhom a vyšším trhovým podielom v obidvoch krajinách," zhodnotil predseda predstavenstva Philip Morris ČR Árpád Könye.

Valné zhromaždenie schválilo tiež výplatu hrubej dividendy pre akcionárov vo výške 1000 Kč na akciu. "Schválená dividenda predstavuje rozdelenie takmer celého zisku za rok 2016 a zaisťuje tak našim akcionárom hrubý výnos vo výške 7,6 % na akciu podľa ceny akcií k 30. decembru 2016," priblížil Könye.

09.05.2017 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...