1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Tržby Kraft Heinz za 2. štvrťrok zaostali za odhadmi Wall Street

heinz ketchupChicago - Americký potravinársky koncern Kraft Heinz oznámil za 2. štvrťrok 2023 nárast tržieb, ktorý však zaostal za odhadmi analytikov. Zákazníci totiž v dôsledku vysokej inflácie kupovali menej balených jedál a korenín.

Americkí výrobcovia balených potravín zvýšili ceny produktov, aby ochránili svoje marže po prudkom náraste nákladov na prácu, suroviny a dopravu, ale aj spotrebitelia sú čoraz viac orientovaní na ceny.

Počas uplynulého štvrťroka klesol objem predaja spoločnosti Kraft Heinz o 7 percentuálnych bodov v porovnaní s minulým rokom, pretože zákazníci hľadali lacnejšie alternatívy.

Čisté tržby výrobcu kečupov Heinz vzrástli za tri mesiace do konca júna 2023 o 2,6 % na 6,72 miliardy USD (6,13 miliardy eur) zo 6,55 miliardy USD v minulom roku. Analytici, ktorých oslovila spoločnosť Refinitiv IBES však v priemere očakávali tržby 6,81 miliardy USD.

Zisk koncernu Kraft Heinz sa v 2. štvrťroku zvýšil na 1 miliardu USD alebo 81 centov na akciu z 265 miliónov USD alebo 0,21 USD na akciu v rovnakom období minulého roka.

Upravený zisk bez jednorazových položiek dosiahol 79 centov na akciu a prekonal odhady analytikov na úrovni 76 centov/akcia.

09.08.2023 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...