1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Heckler & Koch nebude vyvážať zbrane do krajín mimo NATO

nabojeOberndorf/Neckar - Nemecký výrobca zbraní Heckler & Koch v budúcnosti nebude obchodovať s krajinami mimo sféry vplyvu NATO. Zbrane sa budú vyvážať len do tzv. zelených krajín, čiže demokratických štátov s nízkou korupciou.

To znamená, že v budúcnosti zo zoznamu krajín vypadnú štáty ako Saudská Arábia, Mexiko, Brazília a India, ako aj "žlté" Turecko. Firma zmenu v stratégii vysvetľuje problémami pri získaní vývozných povolení, v niektorých prípadoch ich nemecké úrady vôbec neudeľujú.

Heckler & Koch už v súčasnosti v mnohých prípadoch čaká na vývozné povolenia. Napríklad Heckler & Koch potrebuje pre svoju továreň v Saudskej Arábii kľúčové diely, ktoré sa vyrábajú výlučne v Nemecku. Ak úrady vývoz nepovolia, spoločnosť príde o vysokú finančnú zálohu, ktorú musela v tejto krajine zložiť. Stratégia sa preto týka budúcich kontraktov, platné zmluvy firma dodrží.

Heckler & Koch mala finančné problémy, medzičasom sa jej hospodárenie zlepšilo. V prvých deviatich mesiacoch tohto roka vzrástli tržby o 19 % na 144,8 milióna eur, zisk dosiahol 3,8 milióna eur. V rovnakom období roka vykázala spoločnosť stratu 10,3 milióna eur. Výrobca má v súčasnosti k dispozícii hotovosť 30 miliónov eur v porovnaní s 12,9 milióna eur v minulom roku.

02.12.2016 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...