1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Dubnická zbrojárska spoločnosť ZVS Holding predpokladá tento rok rekordné tržby

tanks armyDubnica nad Váhom - Dubnický výrobca veľkokalibrovej munície, spoločnosť ZVS Holding, dosiahol za prvých sedem mesiacov tohto roka tržby na úrovni 44 miliónov eur. Za celý minulý rok dosiahla spoločnosť tržby 40 miliónov eur. TASR o tom informoval generálny riaditeľ štátnej spoločnosti DMD Group Štefan Škultéty.

"Nárast tržieb súvisí najmä s ruskou agresiou na Ukrajine, ako aj celkovou bezpečnostnou situáciou v Európe a vo svete. Predpokladaný plán tržieb na rok 2023 by mal dosiahnuť sumu 80 miliónov eur," priblížil Škultéty.

Firma podľa neho zaznamená aj nárast zamestnanosti. Kým v roku 2022 dávala prácu 280 ľudom, v tomto roku plánuje zamestnať v Dubnici nad Váhom a v Snine celkovo až 480 zamestnancov. Holding má záujem najmä o profesie, ako operátor výroby, technológ, skladník, ale aj administratívne práce, ako účtovník a kontrolór kvality.

V rokoch 2023 a 2024 investuje ZVS Holding podľa Škultétyho 31 miliónov eur do nových technológií a výrobnej infraštruktúry. ZVS Holding je súčasťou štátnej spoločnosti DMD Group.

12.09.2023 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...